Kinderyoga

Bij kinderyoga staat het kind centraal. Tijdens de yogalessen kan en mag een kind volledig zichzelf zijn. Gedurende de dag wordt er veel van kinderen verwacht. Op school, maar ook in vrije situaties kan er druk op kinderen komen te staan. Kinderen staan altijd ‘aan’ en lopen soms zichzelf voorbij. Ze kunnen overprikkeld raken, gespannen zijn en concentratieproblemen hebben. Ze voelen zich niet fijn in hun vel en hebben moeite om tot rust te komen.

Tijdens de yogalessen staat plezier en ontspanning voor op. Naast het uitvoeren van yogahoudingen, worden er oefeningen en spelletjes gedaan op het gebied van onder andere concentratie, ademhaling, evenwicht en lichaamshouding. Hierbij wordt er rekening gehouden met alle kinderen, niets moet. Kinderen hoeven niet aan een bepaald verwachtingspatroon te voldoen. 
Aan het einde van iedere les is er een visualisatie oefening, deze zorgt ervoor dat kinderen tot rust komen, tevens wordt hierdoor de creativiteit geprikkeld.

De lessen worden gegeven binnen de belevingswereld van het kind. Dit kunnen de seizoenen zijn, maar ook andere actuele thema’s komen aan bod.
Hierbij wordt er rekening gehouden met de leeftijdscategorie van de groep.

YogaWijs kinderyoga